Hos Kontextzonen ser vi dokumentation som en afgørende del af vores arbejde, da den sikrer både gennemsigtighed og kvalitet i vores indsatser. Vores grundige dokumentationspraksis giver sagsbehandlere et klart billede af det arbejde, vi udfører, og skaber et solidt grundlag for at træffe velinformerede beslutninger i indsatsen.
Vi arbejder med “Signs of Safety” (SOS), en gennemprøvet metode, der støtter os i at skabe tryghed og sikkerhed for de børn, unge og familier, vi hjælper. SOS er en innovativ og ressourcefokuseret tilgang, som dækker hele indsatsens omfang og involverer alle parter fra begyndelsen til afslutningen. Ved at benytte SOS sikrer vi en fælles retning og et ensartet grundlag for kommunikation og problemløsning, hvilket skaber et stabilt og sammenhængende forløb for den enkelte.
Hver indsats vil blive journalført enten dagligt eller ugentligt, afhængigt af indsatsens omfang. Vi anvender et online journalsystem Danjournal, som dækker alle relevante indsatser. Systemet er designet til at organisere den nødvendige dokumentation, så alle med adgang kan følge den enkelte indsats. Det letter også adgangen til dokumentation for sociale myndigheder og institutioner. Desuden fungerer journalføringen som et værktøj til, at personalet hos Kontextzonen kan måle effekten, og evaluere de igangværende indsatser.
Vi dokumenterer hver indsats dagligt eller ugentligt afhængigt af indsatsens omfang. Dokumentationen foregår i Danjournal, et digitalt journalsystem, som giver interne aktører adgang til opdaterede og relevante oplysninger. Danjournal er GDPR sikret digital journalsystem. For os fungerer dokumentationen samtidig som et redskab til at måle og evaluere resultaterne, så vi hele tiden kan sikre kvaliteten og effekten af vores arbejde.