Hvem er vi

Kontextzonen tilbyder personlig forløb med børn/unge og voksne der skal kaste lys på udfordringerne og bane vejen for det gode liv.

  • Fagligt dygtige fagpersoner

  • Indgående kendskab til autisme og ADHD

  • Solid baggrund i handicapområdet og pædagogisk støtte

  • Sprogkyndige ansatte

  • Kyndige og dedikerede fagpersoner

  • Dybdegående viden om diagnosticerede børn, unge og voksne

Hos Kontextzonen tilbyder vi personlige tilrettelagte forløb for både børn, unge og voksne. Gennem støtte og vejledning hjælper vi den enkelte med at få indsigt i deres udfordringer og finde vejen til et meningsfuldt liv. Vi tror på, at alle har ret til et godt liv, uanset hvilken habitus de kommer med. Vores tilgang bygger på en dyb forståelse af menneskes forskellige behov, hvilket gør os i stand til at udvikle skræddersyede løsninger, der konkret adresserer individuelle udfordringer.

Kontextzonen, tidligere kendt som Mentorbureauet, blev etableret i 2018 med et klart pædagogisk mål om at støtte børn, unge og voksne i at finde deres ståsted i samfundet. Navnet er ændret for at favne bredt, og indikere vores engagement, i at støtte en større mangfoldighed af mennesker og problemstillinger. Selvom navnet har ændret sig, har vi bevaret de samme pædagogiske tilgange og mål, der fokuserer på helhedsorienteret støtte og udvikling. Vores grundlæggende princip er at tage hele mennesket i betragtning.

Ved at samarbejde tæt med myndighederne sikrer vi, at vores forløb er relevante og tilpassede. Vores team arbejder konstant på at holde sig ajour med de nyeste tilgange inden for socialt arbejde. I denne forbindelse drager vi nytte af samarbejdet med uddannelsesforskere, der bidrager med værdifuld viden om læring, udvikling og inspiration. Dette samarbejde gør os i stand til at implementere evidensbaserede tilgange, der har vist sig effektive i praksis.

Vores team består af medarbejdere med forskellige uddannelsesmæssige baggrunde, herunder socialrådgivere, psykologer, ergoterapeuter, pædagoger, lærere og LKT-vejledere. Denne mangfoldighed af kompetencer giver os mulighed for at dække et bredt spektrum af sociale problemstillinger, hvilket gør os i stand til at tilbyde en helhedsorienteret indsats.

Vores kompetente medarbejdere anvender en række metoder og redskaber, der er evidensbaserede og tilpasses de enkelte sager. Dette inkluderer kognitiv adfærdsterapi, familiebehandling, samtale og aktivitetsorienterede tilgange. Ved at integrere viden fra uddannelsesforskning kan vi skræddersy vores metoder til at understøtte læring og udvikling, så hver deltager kan realisere sit fulde potentiale.

Ved at kombinere vores faglige ekspertise med en empatisk tilgang skaber vi de bedste forudsætninger for at hjælpe den enkelte til at opnå trivsel, udvikling og livskvalitet. Gennem tæt opfølgning og evaluering sikrer vi, at vores indsats er effektiv og målrettet, så hver enkelt kan finde deres vej til et mere meningsfuldt liv.

Relation

Mennesker tænker, føler, handler og har nogle væremåder. Det har man, da alle individer udvikler sig, og skal forholde sig til den sociale verden man lever i.

Tryghed

At kunne føle sig tryg er en livsvigtig følelse, og når mennesker føler sig trygge, er der overskud til at lære nyt.

Tillid

Børnenes trivsel og tryghed er alfa omega for samtlige forældre

Personlig møde

Personlig møde under trygge rammer.

Vores sår er ofte åbningerne til den bedste og smukkeste del af os

“Our wounds are often the openings into the best and most beautiful part of us.”

Tillid for sig selv og for andre er naturgivent for at kunne være i en social relation